Dva andělé

21. 8. 2007 22:16
Rubrika: Příběhy

   

     Dva andělé se zastavili, aby strávili noc v domě jedné bohaté rodiny. Rodina nebyla velmi pohostinná a odmítla anděly ubytovat v pokoji pro hosty. Místo toho je uložili ve studené sklepní místnosti.

    Jakmile si ustlali na tvrdé podlaze, starší anděl uviděl díru ve zdi a opravil ji. Když se mladší anděl udiveně zeptal proč, starší odpověděl: "Věci nejsou vždy takové, jakými se zdají být."

    Další noc přišli do domu velmi chudého, ale pohostinného farmáře a jeho ženy. Poté, co se s nimi manželé rozdělili o tu trochu jídla, co měli, nabídli andělům, aby se vyspali v jejich posteli, a sami si ustlali na seně.

    Ráno po svítání našli andělé farmáře a jeho ženu slzách. Jediná kráva, jejíž mléko bylo jejich jediným příjmem, ležela mrtvá ve chlévě. Mladší anděl se ptal staršího, jak se to mohlo stát. "První muž měl všechno a tys mu pomohl," vyčítal. "Druhá rodina měla málo, ale byla ochotna podělit se s námi o vše, a tys dovolil, aby jim zemřela kráva. Proč?"

    "Věci nejsou vždy takové, jakými se zdají," odpověděl starší anděl. "Když jsme byli ve sklepní místnosti, všiml jsem si, že v té díře ve stěně byla skrytá zásoba zlata. Jelikož majitel byl posedlý chamtivostí a neochotou sdílet štěstí, utěsnil jsem stěnu, aby poklad nemohl najít. Když jsme další noc spali ve farmářově posteli, přišel si anděl smrti pro jeho ženu. Dal jsem mu místo ní krávu. Věci nejsou vždy takové, jakými se zdají."

     Většinou neznáme všechny souvislosti. Když máš víru, potřebuješ také důvěru, že vše, co přichází, se vždy děje ve tvůj prospěch. Ale to se většinou projeví až časem.

http://www.sweb.cz/jureckovav/
Zobrazeno 1008×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková